Leonieke van den Brink - de Leeuw

Ik ben Leonieke de Leeuw en ben 28 jaar. Ik ben werkzaam op mijn eigen bedrijf Dressuurstal Odiliahoeve.

Al toen ik 4 jaar was wou ik al niets liever dan paardrijden. Toen ik 6 jaar was mocht ik dan ook bij manage Ebbers gaan rijden. Een jaar later kreeg ik mijn eigen pony Jaquelien. Zij bleek onverwacht dragend te zijn en ineens hadden we een prachtig hengst veulentje, Lancelot. Na het spenen was Jaquelien niet meer te rijden en viel ik eraf en brak mijn arm. Ik was zo bang en wilde nooit meer rijden. Dit was zo zonde volgens iedereen dat mijn ouders de 21-jarige Djipsie kochten, een New Forest ruin. Door hem ben ik toch weer gaan rijden. Op mijn 15de kreeg ik mijn eerste paard, Orchidee (v. Ferro). Met haar ben ik begonnen met dressuurwedstrijden.

Mijn interesse in het werk in de paarden werd zo groot dat ik de havo heb afgemaakt en daarna paarden voor derde ging rijden. Ook heb ik succesvol alle 3 de fase's van de Orun afgerond. Hierna ben ik ook ontzettend veel les gaan geven en heb verschillende paarden naar het Z dressuur gereden. Hieronder het paard Pantheon (v. Laurentz) waar ik ZZ-Zwaar mee heb gereden en een zeer leuke tijd met Sanne Nijholt heb gehad op concoursen. 

Ik heb 5 jaar lang heel erg veel ervaring opgedaan bij Gerrie Jacobs en wilde ontzettend graag mijn eigen stal beginnen. In 2007 was het dan zover en kochten we Dressuurstal Odiliahoeve in Sint Agatha. Hier leg ik samen met mijn man Jan van den Brink heel ons hart en ziel in om dit tot een zeer succesvol bedrijf te laten uitgroeien. Jan steunt mij in alles en probeert naast zijn eigen bedrijf, Van Den Brink Infra, hier zoveel mogelijk te helpen in alle werkzaamheden.

Odiliahoeve.