Sabine Houterman

Mijn naam is Sabine Houterman, ik ben 23 jaar en woon in Wijchen. Ik ben al jong begonnen met paardrijden op de manege en al gauw kon ik een pony van iemand op wedstrijd gaan rijden. Deze pony heb ik naar de klasse M1 gereden.
Tegenwoordig rijd ik een vast wedstrijdpaard (v. Painted Black) waarmee ik nu in de klasse Z2 uitkom. Ook breng ik paarden van Odiliahoeve uit.

Ik heb er toch voor gekozen om van mijn hobby mijn werk te maken en ben dus na de middelbare school naar het Helicon in Nijmegen gegaan. Hier heb ik de opleiding Paardenhouderij en Management met succes afgerond.

Tijdens mijn stages bij onder andere dressuurstal van Delden, eventingstal Rob Jansen en trainingsstal Jeantien heb ik veel ervaring opgedaan. Bij trainingsstal Jeantien in Leur ben ik blijven hangen en heb ik op de zaterdagen en in de vakanties altijd nog gewerkt. Hier heb ik vooral jonge paarden opgeleid en geassisteerd bij keuringen.

Tijdens mijn schoolperiode had ik Leonieke al eens ontmoet en toen ik net klaar was met mijn opleiding was er toevallig een vacature op dressuurstal Odiliahoeve. Inmiddels werk ik hier sinds augustus 2011 full-time.   

Sabine Houterman, dressuurstal Odiliahoeve.